Ontdek de 5 risico's

En zorg voor meer veiligheid en plezier

Per jaar worden 75.000 kinderen in Nederland gebeten door een hond. Vaak gaat het hierbij om de eigen of een bekende hond en in bijna alle gevallen staat er een volwassene bij! Het advies om kinderen en honden nooit alleen samen te laten, klinkt heel mooi maar is dus niet voldoende.

sabina-fratila-SZqZu4NQsak-unsplash

Kinderen en honden

Kinderen en honden die veilig en leuk samen leven is echt iets magisch. Helaas is het zo dat dit niet altijd mogelijk is en dat er zicht problemen voordoen. Gelukkig beginnen de meeste problemen klein en is het in de eerste plaats heel goed om  te erkennen dat er problemen zijn. Je bent echt niet de enige!

Daarnaast is het goed om op zoek te gaan naar situaties tussen kind en hond die een risico vormen. Door de eerste stap te zetten, om deze cursus te volgen voor meer veiligheid, heb je de grootste stap al genomen! 

Herken je dit?

''Goed voor iedereen om inzicht te krijgen in mate van risico’s die kunnen ontstaan en hoe de huidige stand van zaken is. Vooral voor personen die minder kennis hebben van stress signalen zal dit een eye opener zijn. Daarnaast is het voor iedereen die wel al kennis van zaken heeft een goede herhaling en mogelijk bevestiging van wat ze doen/dat er toch ergens meer risico is dan verwacht.''
Anja
stephen-andrews-GAkUXHGEc0o-unsplash

Wat als...

De oplossing

Ontdek de 5 risico's

Voor meer veiligheid en plezier voor iedereen!

Inhoud van de cursus

Module 1

Ontdek de cijfers rondom kinderen en honden. 

Module 2

Waarom zijn stress-signalen belangrijk voor de veiligheid?

Module 3

Welke risico’s tussen kinderen en honden bestaan er? En hoe maak je het meteen veiliger?

Module 4

De risicotest, waarbij je op zoek gaat naar situaties die bij jullie een risico zijn. 

Over mij

Hoi, ik ben Jonie

Zelf ben ik hondeneigenaar van Jazz en mama van twee lieve kids. Hierdoor weet ik maar al te goed hoe moeilijk het soms kan zijn om te zorgen dat iedereen in het gezin rust ervaart en veilig kan zijn.

Ik help gezinnen met kinderen en honden, meer plezier en veiligheid te creëren, zodat kinderen en honden veilig samen kunnen wonen, met meer rust en meer plezier voor iedereen! Op deze manier wil ik het aantal incidenten tussen kinderen en honden terugdringen.

'' Leuke leerzame training, zeker de moeite waard. Vooral als nieuwe ouders heel erg leerzaam, ook als je een pup of herplaatser in je gezin neemt waarbij er al kinderen zijn is deze cursus zeer waardevol! Je leert anders naar het gedrag van je hond kijken en er zullen veel oh's en aha's komen. Jonie is een professional en weet waar ze over praat, altijd eerlijk en openhartig dat siert haar als persoon maar ook zeker in haar werk.''
Nathalie

Veelgestelde vragen

Je kunt elk moment starten met het programma.

Jazeker! Soms lijkt er geen sprake te zijn van een verhoogd risico, maar na het invullen van de test blijkt dat er toch situaties te zijn die de aandacht verdienen. 

Jazeker! Je komt overal wel kinderen tegen. Is het niet in huis dan wel buiten. Door de risico’s duidelijk te hebben, weet je aan welke zaken er nog gewerkt kan worden. 

Het programma is te volgen op eigen tempo invullen. Maar het kan is 2-3 uur voltooid zijn. 

Het programma volg je online op een moment wat jou uit komt.  

Dit programma is daar perfect voor, omdat het volledig online te volgen is. 

Wil jij meer gezinsgeluk voor jezelf, je kind(eren) en je hond?