Baby&Hond

De beste start voor hond en baby!

Verwachten jullie je eerste kindje en willen jullie de beste start voor je hond en baby? Wil je graag weten hoe je jouw hond voor kunt bereiden op de komst van de kleine? Tijdens dit programma krijg je antwoord op al deze vragen en nog veel meer. 

Vol vertrouwen naar de eerste ontmoeting

Hoe zou het zijn als je samen met je partner vol zelfvertrouwen die eerste ontmoeting tegemoet gaat, omdat je weet wat jij, maar ook je hond, kan verwachten? Hoeveel rust zou het geven tijdens de kraamweek en een tijd daarna, omdat iedereen weet wat er verwacht wordt. 

En dan nog alle tips en adviezen die je van iedereen krijgt, goed bedoeld, maar vaak wordt je er niet veel wijzer van. Het geeft zoveel meer vertrouwen als je weet wat je wel en vooral ook beter niet kunt doen in het contact tussen baby en hond.

Herken je dit?

'Wij hebben een hele fijne ervaring met Jonie gehad. Jonie kwam bij ons thuis toen ik nog in verwachting was. We hebben een ruwharige teckel en dat is ons eerste kindje. Nu kwam er voor ons maar ook voor Pelle een nieuw vriendje bij. Jonie hielp ons erg fijn met tips over de eerste ontmoeting tussen baby en hond. Er waren een hoop dingen waar wij nog geen rekening mee hadden gehouden. Door alle tips en informatie waren wij helemaal klaar ervoor. Wij hebben de eerste ontmoeting tussen onze zoon Dex en Pelle heel rustig en fijn ervaren. Pelle was daardoor ook rustig en op zijn gemak. Het zijn op dit moment dikke maatjes. Allemaal door een goede start. Dus zou het iedereen aanraden om een consult te vragen bij Jonie''
Tessa

Wat als...

De oplossing

Zwanger & Hond

De perfecte start voor jouw baby en hond

''Via via zijn wij bij Jonie terecht gekomen. In het verleden had ik al opgemerkt dat Pippah niet echt zo goed overweg kon met baby’s/kleine kindjes. Toen ik zelf zwanger was wou ik dus ook dat de start tussen ons kleintje en Pippah vlot zou verlopen. Tijdens ons traject met Jonie leerden we het gedrag van honden lezen. Zo ook bij onze Pippah. We hebben eerst aan een aantal andere zaken gewerkt met haar en dan zijn we over gegaan op hond en gezin. Dankzij de goeie info hebben wij een prachtige start gehad met onze baby en hond. Pippah zoekt stilaan wat contact met onze dochter. Ze is nog wat onrustig wanneer ze weent, maar hoe zijn wel zelf 😉 we konden met al onze vragen en zorgen bij Jonie terecht, dank hiervoor! Blij dat we dit traject gevolgd hebben.''
Pam

Inhoud van de cursus

Module 1

Ga samen met je partner heldere baby en hond afspraken maken.

Module 2

Maak samen een script voor de eerste ontmoeting.

Module 3

Ontdek alle feiten en fabels rondom baby en hond.

Module 4

Ontdek alles rondom kraamvisite en management hier van. Hoe zorg je dat dit relaxt verloopt voor iedereen.

Module 5

Leer je hond begrijpen. Tijdens deze module gaan we in op de lichaamstaal van de hond. 

Bonusmodule

Ontvang leuke activiteiten voor kinderen van 0-2 jaar die ze samen met de hond veilig kunnen uitvoeren.

Vol vertrouwen kijken we uit naar de eerste ontmoeting en verdere toekomst. Het (online) baby-hond programma is heel leuk opgebouwd en de 2 bijhorende persoonlijke gesprekken zijn echt super fijn! Je betrokkenheid is echt heel waardevol, we konden steeds terecht bij jou met al onze vragen wat voor een enorme rust heeft gezorgd. Ik zou het echt iedereen aanraden! Ook wanneer je al kennis hebt blijft het interessant want wanneer het over je eigen hond/kind gaat, is het toch een ander verhaal. Jonie's persoonlijke ervaringen zijn ook echt een meerwaarde, wat maakt dat je je echt begrepen en gesteund voelt. Enorm hard bedankt Jonie - Keep up the good work!
Lendy & Randy

Over mij

Hoi, ik ben Jonie

Zelf ben ik hondeneigenaar van Jazz en mama van twee lieve kids. Hierdoor weet ik maar al te goed hoe moeilijk het soms kan zijn om te zorgen dat iedereen in het gezin rust ervaart en veilig kan zijn.

Ik help gezinnen met kinderen en honden, meer plezier en veiligheid te creëren, zodat kinderen en honden veilig samen kunnen wonen, met meer rust en meer plezier voor iedereen! Op deze manier wil ik het aantal incidenten tussen kinderen en honden terugdringen.

Baby & Hond

Voor als je zelf aan de slag wilt gaan met alle stappen, modules, tips en adviezen. 

Heb je het volledige programma doorlopen? Dan plannen we een 30 minuten online-coaching voor eventuele vragen.

pexels-pavel-danilyuk-7055963 (1)

Baby & Hond Plus

Je gaat aan de slag in de online omgeving.

Daarnaast ontvang je 1,5 uur coaching voor vragen of het insturen van video’s, zodat ik mee kan kijken. Deze online coachmomenten kunnen verdeeld worden over 2-3 sessies.

Veelgestelde vragen

Weet je nu al dat je veel vragen hebt of loop je al tegen kleine dingen aan? Dan adviseer ik je om te kiezen voor Baby&Hond PLUS, zodat ik je beter kan helpen om de juiste stappen te zetten. 

Je kunt elk moment starten met het programma. Ik adviseer echter om rond de 20 weken echo te beginnen.

Jazeker! Zeker als jullie straks op gaan passen is het fijn om goed voorbereidt te zijn. 

Jazeker! Het is niet vanzelfsprekend dat als een hond gehoorzaam is, hij geen moeite kan hebben met de komst van een baby. 

Het programma is te voltooien in 5 x 1-1,5 uur. Maar jullie kunnen het op eigen tempo invullen.

Het programma volg je volledig online, maar daarnaast plannen we samen 2 video-belafspraken van +/- 30 min. waarbij jullie eventuele vragen kunnen stellen en we kunnen sparren over zaken waar jullie tegenaan lopen. 

Dit programma is daar perfect voor, omdat het volledig online te volgen is. 

Dit programma lost geen gedragsproblemen op, maar kan wel heel goed geïntegreerd worden als jullie daarnaast ook aan de slag gaan met een gedragstherapeut. Het is perfect los van elkaar te gebruiken. 

Anouk

5/5

”Wij hebben de hulp van Jonie ingeschakeld omdat we ons eerste kindje verwachtte en onze Max kinderen heel spannend vindt. We wilden ons goed voorbereiden. Tijdens het programma hebben we allerlei punten besproken en hebben we het samen gehad over onze ‘regels’ en hoe we daar op kwamen. Door het er samen met Jonie over te hebben zijn we anders naar dingen gaan kijken en hebben we een paar van onze ‘regels’ aangepast. We hebben veel van Jonie geleerd.
Ook de eerste ontmoeting was voor ons heel belangrijk. Dankzij Jonie wisten we dat het niet erg was als Max pas een paar dagen na ons thuis zou komen. Zo konden wij een paar dagen thuis wennen en daarna in alle rust en met alle aandacht Max thuis verwelkomen en aan ons nieuwe gezinslid voorstellen. De ontmoeting hadden we helemaal uitgeschreven en verliep op het moment zelf heel rustig en fijn. Wat waren we trots op Max!
Wij zouden het programma aan alle toekomstige ouders aanraden. Wij hebben er veel meer rust en vertrouwen door gekregen dat het goed zou komen. Het gaat heel erg goed met Max en onze kleine man!”

Naomi & Pascal

5/5

Viavia kwamen wij bij hond & gezin uit. Onze Australian Shepherd is niet opgegroeid met kinderen om zich heen en heeft daardoor moeite met het omgaan met kinderen. Onze grootste zorg was dat ze niet samen zou gaan omdat ze al eerder een incident heeft meegemaakt met een kind. De angst dat ze niet samen zou gaan is echter niet uitgekomen. Het zijn twee grote vriendjes geworden in korte tijd. Het beste aan het Baby&Hond programma vonden wij de overzichtelijke lessen, modules en de praktische handvaten. Hiernaast waren ook de contactmomenten met Joni extra bruikbaar omdat we hier alle zaken konden bespreken. Hond & Gezin zouden we zeker aanraden bij familie, vrienden en zeker iedereen. We hebben het als een fijne manier van leren, voorbereiding op de komst van de kleine en de training met respect naar de hond.

Marlies

5/5

Wij verwachten een kindje in april en vonden de combinatie van een baby’tje in huis en twee honden met een rugzakje toch best spannend. We hebben een prettig consult gehad met Jonie en een fijn plan van aanpak kunnen opstellen, zodat we vol vertrouwen aan de slag kunnen om ons en onze honden voor te bereiden op de komst van onze dochter en ook op de introductie. Jonie werkt op een moderne en hondvriendelijke wijze. Zeker een aanrader voor (toekomstige) ouders!

Gun jij jezelf, je hond, je partner en baby de beste start?